Als kunstenaar leerde kunstenaar Simon van der Weerd zijn lessen om bekendheid te genereren. Gek doen is zijn motto, zo lijkt. Hij spuugde schildersdoeken vol runderbloed, stak de onverkochte schilderijen, in de online verkoop, in brand en zette hij een gratis leenproject op waarbij zijn schilderijen maandelijks van wand tot wand gingen in binnen- en buitenland onder de naam ‘My art on the road’. Wat drijft de kunstenaar, hoe gek gaat hij doen tijdens de expositie in Salon 1813. ,,Als kunstenaar wil je eigenlijk maar één ding”, zegt hij. ,,Mooie dingen maken en je ontwikkelen. Zo maakte ik in de afgelopen jaren diverse schilderijen van zaken die mij na aan het hart liggen bijvoorbeeld thema’s als liefde, seksualiteit, leven en dood, maar ook politiek en passie voor muziek en film. Deze schilderijen worden zo nu en dan verkocht maar hebben veel vaker de functie van een ‘visitekaartje’. Ze zorgen voor zichtbaarheid en er vloeien opdrachten uit voort, in binnen- en buitenland. Mijn schilderijen hangen in 15 landen en dat vind ik supergaaf. Na verloop van tijd belanden deze schilderijen netjes gecodeerd op een stelling en juist dat gaat mij aan het hart.”

Simon van der Weerd3

‘Affordable art’

De expositie in Salon 1813 is verdeeld in 2 blokken. Het eerste blok vanaf de opening op 3 februari tot en met zaterdag 16 februari bestaat uit zogenaamde ‘affordable art’ (echte kunst voor een betaalbare prijs). In deze periode hoopt de kunstenaar een deel van de in de afgelopen periode gemaakte kosten terug te verdienen, zodat daarmee weer nieuwe werken gefinancierd kunnen worden.

Simon van der Weerd2

Uniek gekke actie

,,Maar het draait zeker niet om geld”, aldus Simon. ,,In het tweede blok van de expositie, van zondag 17 februari tot 3 maart gaan de deuren in het bijzonder open voor organisaties uit heel Nederland zonder winstbejag. Ze kunnen gratis kunstwerken inslaan voor de aankleding van hun gebouwen en instellingen. Denk eens aan opvanghuizen, ziekenhuizen, locaties voor dagbesteding, jeugdinstellingen, scholen, bejaardentehuizen, gevangenissen enzovoort. Organisaties die belangrijk werk verrichten in onze samenleving, maar geen budget hebben voor een luxeproduct als kunst.” Simon hoopt dat het nieuws snel verspreid zodat zo veel mogelijk organisaties gebruik kunnen maken van deze bijzondere en uniek gekke actie.

Simon van der Weerd1

Creatieve proces is winst

Op de vraag of hij het niet jammer vindt om deels tegen een lage vergoeding, deels geheel gratis afscheid te moeten nemen van zijn kunstcollectie antwoordt de kunstenaar glimlachend: ,,Wie denkt dat je kunstenaar wordt voor het geld is op zijn achterhoofd gevallen. Natuurlijk moet je geld verdienen en dat doe ik hoofdzakelijk door de opdrachten die ik krijg aangevuld met het geven van diverse workshops. Maar de winst zit in het creatieproces. Men zegt wel eens het gaat niet om de eindbestemming maar om de reis. En daar, in het proces van creëren, vind ik intens geluk.”

Simon van der Weerd exposeert een groot scala originele werken van 3 februari (opening 15.30 uur) tot 21 maart 2019 bij Salon 1813, Deventerstraat 13 te Apeldoorn. Check de website voor openingstijden.

Elke donderdag [koopavond] koken wij een heerlijke dagschotel.
De maaltijd is gezond, afwisselend en vooral lekker. Onze kok maakt een uitstekend gerecht, ook vegetarisch. Prettig is dat je niets hoeft te regelen en lekker kunt ontspannen!
Wil jij weten wat er gekookt wordt? Wij mailen het je iedere week als jij je mailadres aan ons doorgeeft via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Donderdag dagschotel foto

Je kunt aanschuiven vanaf 16.30 en de prijs is € 14,50 euro per maaltijd. Wees zeker van een plek en geef je reservering voor donderdag voor 12.00 uur door.

Je kunt bij ons genieten van een heerlijke High Tea!

hightea 2

High Tea € 16,50 p.p. [alleen op reservering]

Lekker met vrienden of familie genieten van onbeperkt theedrinken en een tafel vol lekkernij? Salon 1813 zorgt voor een bijzondere culinaire ervaring.

Al onze producten zijn huisgemaakt, denk bijvoorbeeld aan cheescake, brownie, appeltaart, sandwiches, verse tonijn asian style, boerenkaas of  iets met kip. Laat je verassen!

 Je kunt reserveren via het formulier, per mail of je kunt natuurlijk bellen.

055–31 23 4700
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Openingstijden 

Maandag
Dinsdag
woensdag
donderdag*
vrijdag*
zaterdag*
zondag

gesloten
10:00  - 17:30
10:00  - 17:30
10:00  - 19:00
10:00  - 22:00
10:00  - 18:00
besloten feesten en evenementen

* Deze sluitingstijden zijn richttijden. Bij een feestje of veel gezelligheid doen wij de deuren natuurlijk niet dicht. Dan borrelen we door. Tot in de late uurtjes soms!

Salon 1813

Deventerstraat 13, 7311BH Apeldoorn

055–3123470      info@salon1813.nl

 Nu ook op locatie

Jouw feest houd je waar je maar wilt. Wij zorgen voor bijzondere hapjes of een culinair feestmaal. Onze kok kookt de sterren van de hemel – speciaal voor jou!

Bel voor meer informatie met 055–3123470, of stuur een mail naar info@salon1813.nl