Adrian Kuipers exposeert met internationaal bekroond boek in Salon 1813 in Apeldoorn

We Are Orange Babies is het levenswerk van oud-Apeldoorner Kuipers, dat hij de afgelopen 10 jaar in Afrika maakte. De komende 2 jaar zal Kuipers in binnen- en buitenland zijn prijswinnende portretten exposeren en voorstellingen geven om zodoende op creatieve wijze de bijzondere verhalen achter de fotos te laten zien en geld in te zamelen voor kinderen in nood. Afgelopen jaar heeft Kuipers een jaar lang volledig gewerkt aan zijn boek. Kuipers: Ik heb lange tijd gespaard, om een jaar lang te kunnen focussen op het maken van dit boek, om zodoende echt iets bijzonders te maken. Het is een multimedia boek geworden, wat inhoudt dat ik iedere maand een verhaal achter een foto per e-mail stuur. Het eerste multimedia item bijvoorbeeld, is een korte film over de jongen op de cover van het boek, Sfundo. Hij was als baby letterlijk bij het grofvuil gezet, maar gelukkig vond iemand hem en bracht hem naar een weeshuis ondersteund door Orange Babies. Ik portretteerde hem 7 jaar geleden met zijn basketbal en bezocht hem afgelopen jaar weer. Hij is nu langer dan ik, heeft een grote smile op zijn gezicht en zijn passie is nog steeds basketbal. Trots vertelde hij aanvoerder te zijn van het basketbalteam op school en is zijn droom om kleding te ontwerpen speciaal voor basketballers. Dit is één van de vele verhalen die ik graag de wereld wil laten zien, want er gebeuren zo veel mooie liefdevolle dingen. Door deze verhalen te delen, hoop ik mensen te inspireren en zal de wereld mooier worden, daar ben ik van overtuigd! Naast dit soort video verhalen, deel ik ook mijn zelfgeschreven muziek. Bijvoorbeeld pianostukken over mijn emoties tijdens mijn reizen."

Salon 1813 staat vanaf 3 november 2 maanden lang in het teken van Adrians werk voor Orange Babies. Naast het bekijken van de fraai ingelijste grootformaat prints in de Salon zelf, is er een gesigneerde versie van het internationaal prijswinnend fotoboek te koop. Bezoekers kunnen bovendien de projecten van de fotos steunen door voor 80 cent extra, een handgemaakt Orange Babies koekje bij de koffie te nemen. Yvonne van der Elburg en Angela Wolthuis (eigenaren van Salon 1813): Naast het feit dat we onder de indruk zijn van het werk van Adrian, geeft het heel veel voldoening om mee te helpen aan dit project. De laatste maanden van het jaar staan in het teken van de liefde voor elkaar en geven we in Europa onze kinderen alles wat hun hartje begeert. We hopen dat veel mensen het bijzondere werk van Adrian komen bekijken en dat we met iets simpels als dit koekje, veel kinderen in Afrika een eerlijke start in het leven kunnen geven. Hoe mooi is dat!"

Tijdens de opening van de expositie op 3 november om 15:30 zal Adrian de verhalen achter de fotos vertellen die in het boek staan. Zal hij zijn poëzie opdragen en een aantal van zijn gecomponeerde piano liedjes live spelen. Hierna is er de mogelijkheid om het boek of een foto te kopen en door Adrian te laten signeren.

Voor meer informatie: www.WeAreOrangeBabies.com

Of om het werk van Adrian Kuipers te volgen:

www.facebook.com/adriankuiperscreative

www.instagram.com/adriankuipers

 

Download hier de folder!

Openingstijden 

Maandag
Dinsdag
woensdag
donderdag*
vrijdag*
zaterdag*
zondag

gesloten
10:00  - 17:30
10:00  - 17:30
10:00  - 20:30
10:00  - 22:00
10:00  - 18:00
besloten feesten en evenementen
koopzondag open

* Deze sluitingstijden zijn richttijden. Bij een feestje of veel gezelligheid doen wij de deuren natuurlijk niet dicht. Dan borrelen we door. Tot in de late uurtjes soms!

Salon 1813

Deventerstraat 13, 7311BH Apeldoorn

055–3123470      info@salon1813.nl

 Nu ook op locatie

Jouw feest houd je waar je maar wilt. Wij zorgen voor bijzondere hapjes of een culinair feestmaal. Onze kok kookt de sterren van de hemel – speciaal voor jou!

Bel voor meer informatie met 055–3123470, of stuur een mail naar info@salon1813.nl